Home / Rheden-Regiobode / Verloren voorwerpen terug te vinden via iLost

Verloren voorwerpen terug te vinden via iLost

GEM. RHEDEN – Verloren voorwerpen worden regelmatig ingeleverd bij de gemeente, in de hoop dat de eigenaar zich meldt om de spullen op te halen. De website iLost maakt het echter nog makkelijker om vinder en verliezer bij elkaar te brengen zonder daarvoor naar het gemeentehuis te hoeven.

Iedereen die iets van waarde vindt, zoals een portemonnee of sleutelbos, kan een melding maken op iLost, door een foto van het voorwerp te plaatsen onder vermelding van de vindplaats en eventueel vergezeld van een korte toelichting. Iemand die iets verloren heeft, kan alle recente meldingen doorlopen.
Als de eigenaar van een voorwerp zich niet binnen een jaar meldt, dan mag de vinder het houden. Voor dingen die bij de gemeente zijn afgegeven en niet meer dan 450 euro waard zijn, geldt een bewaartermijn van drie maanden. Voorwerpen met een hogere waarde worden een jaar bewaard.

Wie een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gevonden heeft, dient dit nog wel af te geven bij de gemeentebalie. De gemeente Rheden brengt de eigenaar schriftelijk op de hoogte. De gemeente mag een paspoort of identiteitskaart niet teruggeven. De eigenaar moet dus een nieuw document aanvragen. Een rijbewijs kan wel worden opgehaald. Bij verlies van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is aangifte bij de politie niet nodig. Wel is het belangrijk het verlies zo snel mogelijk aan de gemeente door te geven.

www.rheden.nl/ilost

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.