Home / Alle-Regiobode / Veluwerijders beginnen jubileumjaar met feestelijke openingsrit

Veluwerijders beginnen jubileumjaar met feestelijke openingsrit

DIEREN – De Regionale Toerfietsvereniging Veluwerijders uit Dieren bestaat in 2019 alweer vijftig jaar en dat wordt flink gevierd. Het hele jaar staan feestelijke activiteiten op het programma, te beginnen met een openingsrit in het weekend van vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart.

De 165 leden van de vereniging kunnen dit jaar rekenen op gezellige acties van de feestcommissie. Het is niet verwonderlijk dat de meeste activiteiten iets met fietsen te maken hebben. Zo krijgt de openingsrit van het seizoen een feestelijk tintje, vindt eind mei een jubileumtweedaagse plaats naar Duitsland, wordt begin juli een jubileumrit gehouden, met na afloop een lunch, en vindt er een heuse receptie plaats en eind augustus staat een Hap en Traptocht op de planning. “En het is nog maar de vraag of het hier bij blijft”, aldus een enthousiaste feestcommissie.

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart wordt het seizoen geopend. De toerfietsers krijgen een openingsrit aangeboden van 50 kilometer lang. Deze rit staat vermeld op de website van de Veluwerijders. Na afloop van de rit worden de leden door de jubilerende vereniging ontvangen in de Orangerie te Dieren en daar getrakteerd op koffie of thee met wat lekkers. Het vertrek is vanaf de Roodborstlaan in Dieren.
De tocht staat niet alleen open voor leden, ook gasten zijn welkom om met hun racefiets mee te rijden en te ervaren hoe het is om in een groep te fietsen. Er wordt gereden in vier verschillende groepen, met een eigen snelheid, zodat ieder in zijn eigen tempo kan fietsen. Er is een damesgroep op vrijdag om 9.00 uur. De snelheid gaat hier in overleg. Op zaterdag en zondag vertrekt om 9.00 uur een groep met een snelheid van 27 tot 30 kilometer per uur. Om 9.30 uur op beide dagen gaat een iets langzamere groep van start, deze rijdt zo’n 23 tot 26 kilometer per uur. Zaterdag start om 9.45 uur ook nog een groep die 19 tot 22 kilometer per uur rijdt. Alle groepen vertrekken vanaf de Roodborstlaan.

De Veluwerijders is een actieve vereniging, die onder andere jaarlijks de Vael Ouwe Toertocht organiseert. Gezelligheid en genieten staan centraal. Deze sleutelwoorden houden de vereniging op leeftijd nog steeds jong, zeggen de rijders, die samen heel wat kilometers afleggen. Ondertussen wordt ook veel waarde gehecht aan de veiligheid op de weg. Groepen groter dan zestien personen worden opgesplitst en iedere groep heeft een zogenoemde wegkapitein die toezicht houdt op de snelheid en een goed verloop van de tocht.
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de Veluwerijders. “Wil jij ook genieten van het rijden in een groep of rij je liever uit de wind achter de rug van een ander, meld je gerust aan en trap een aantal keren vrijblijvend mee. Ervaar en geniet van de gezelligheid van het fietsen in een groep.” Gasten die mee willen rijden met de openingsrit in het eerste weekend van maart, kunnen zich inschrijven via toercommissie@veluwerijders.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer en de groep.

www.veluwerijders.nl
info@veluwerijders.nl

Lees ook

Briljant paar Waander en Dinie ter Velde legt graag een kaartje

LOENEN – Samen aan de keukentafel een kaartje leggen, meestal een paar keer per dag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.