Home / Doesburg-Regiobode / Veel te zien tijdens Culturele Zondag Doesburg

Veel te zien tijdens Culturele Zondag Doesburg

DOESBURG – Op 3 februari staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Meer dan 25 adressen zijn tussen 12.00 en 17.00 uur geopend voor publiek.

Er is deze zondag van alles te zien en te beleven in de stad. Er is een breed scala aan kunst, muziek, ambacht en bijzondere producten te ontdekken. De folder met een plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 3 februari gesloten zijn.

Atelier de Benedentuin staat met zijn schilderijen in het teken van de stad Doesburg. Er zijn diverse moderne stadsgezichten te zien, waaronder een nieuw drieluik van de GTW loods aan de turfhaven en een panorama van de stad met een lengte van 1,5 meter (foto). Daarnaast zijn diverse andere straten en gebouwen in de stad te zien.
In verband met de expositie in de Galluskerk in Angerlo medio februari waar Gerda Drenth aan deelneemt, is er veel nieuw werk te zien bij Keramiek Atelier Phoenix.
In de Historische Boekdrukkerij De Arend kunnen bezoekers een bijzonder aantal lettertypes bekijken. Eigenaar Arie Niks zal dan met loden letters een tekst zetten en vervolgens drukken. In deze unieke drukkerij staan momenteel circa 260 letterbakken vol met letters, zowel in lood gegoten als uit hout vervaardigd. Arie is trots op zijn letterbezit. “Er zijn vele bekende namen bij, zoals Garamond, Nobel, Times of Libra. Maar de houten letters genieten toch mijn voorkeur, hoewel ze stokoud zijn. Daar druk ik zondag ook mee.”
Na een jaar lang maandelijks wisselende exposities te hebben gehouden, verleggen Han en Janny Jaspers in hun Atelier de Timmi in 2019 het accent van kijken naar doen. De ruimte aan de Kerkstraat zal volledig worden benut voor activiteiten. Het wordt een werkplaats waar kunstenaars kunnen experimenteren met het maken van beeldobjecten naar eigen idee. Op zondag 3 februari is er een open dag over de mogelijkheden. Er is dan ook werk van Han en Janny te zien.
Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.
Onder de titel De IJssel als Strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en Omgeving is in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie te zien. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Dominee Chris Kors neemt afscheid van Doesburg

DOESBURG – Zondag 9 mei neemt dominee Chris Kors met zijn familie afscheid van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.