Veel belangstelling voor Apeldoorns erfgoed

APELDOORN – Via de maandelijkse digitale nieuwsbrief Ruimte voor Erfgoed worden abonnees op de hoogte gehouden van activiteiten en nieuws over het Apeldoornse erfgoed. Inmiddels telt de nieuwsbrief al meer dan 900 leden.

Een jaar geleden nam de Stichting Erfgoed Platform Apeldoorn (EPA) de digitale nieuwsbrief over van de afdeling cultuur van de gemeente Apeldoorn. Destijds waren er 420 abonnees. Tijdens de diverse activiteiten van de verenigingen en stichtingen, die samen EPA vormen, worden deelnemers attent gemaakt op deze gratis nieuwsbrief. Nu – een jaar later – is het aantal abonnees ruim verdubbeld naar meer dan 900. Iedereen kan zich gratis abonneren via www.erfgoedplatformapeldoorn.nl.

Naast activiteiten en nieuws wordt in de nieuwsbrieven het Apeldoorns erfgoed zelf beschreven, bijvoorbeeld in de rubriek Winkelen in de Hoofdstraat. Erfgoed op Zolder is een rubriek waarin aandacht wordt besteed aan (Apeldoorns) erfgoed dat bij mensen thuis is gevonden en waarvan de eigenaar het interessant vindt om dat te delen met anderen. De eerste aflevering hiervan is een Apeldoornsche Courant uit 1860 met een extra verhaal naar aanleiding van de advertentie over de Bouwplaats Driehuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.