Home / Nieuws / Twee films bij Filmhuis Dieren

Twee films bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis dieren vertoont vrijdag 15 februari The Extraordinary Journey of the Fakir. Dinsdagavond 19 februari draait het droogkomische drama Woman at War. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

The Extraordinary Journey of the Fakir gaat over de Indiër Aja Patel. Hij houdt mensen voor de gek met straatmagie en fakir-stunts. Op een dag besluit Aja een reis te maken om zijn onbekende vader te vinden en vliegt naar Parijs. Door een onhandige situatie in de Ikea wordt hij onverwachts meegesleept in een eindeloos avontuur door Europa. De film stipt op luchtige en satirische wijze hedendaagse grote problemen als migratie aan.

Woman at War (foto) is de IJslandse inzending voor de Oscars van 2019. Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt als koordirigent. Achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine leidt Halla echter een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot ‘de Bergvrouw’ voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat. Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd. Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.

Lees ook

Brummense Bikkel voor Marilène, Livine en Ymkje

BRUMMEN – Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg uit Brummen werden woensdag 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.