Twee concerten bij Podium Acanthus

DOESBURG – Op zondagmiddag 3 februari geven violiste Elena Vallecillo Postigo (foto) en pianiste Patricia de la Vega twee maal een concert van 30 minuten bij Podium Acanthus in Doesburg. De concerten beginnen om 13.30 en 15.00 uur.

Elena begint het programma met twee delen uit een beroemde compositie van Johann Sebastian Bach: de eerste Partita voor vioolsolo. Een partita is een muziekwerk dat bestaat uit verschillende delen, voornamelijk oude dansvormen. De allemande heeft een rustig tempo. Daarna volgt een double, een vlotte omspeling en een actief deel. Na Bach volgen twee delen uit de Sonate voor viool en piano van César Franck, een prachtig muziekstuk dat elke violist op zijn repertoire moet hebben. Het Allegretto klinkt dromerig en lyrisch, waarna een spetterend heftig Allegro Molto volgt.

Tel. 0313 – 484176
podium@acanthus.demon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.