Home / Doesburg-Regiobode / Trouwfoto’s in de belangstelling

Trouwfoto’s in de belangstelling

ANGERLO – Op Valentijnsdag hield Ina Timmer een lezing in de Wehmerhof in Angerlo voor het Ouderencontact. Deze lezing ging over de geschiedenis van het huwelijk en trok de nodige belangstelling.

Aan de leden was gevraagd hun trouwfoto’s en die van hun ouders en kinderen mee te brengen. Drie tafels vol trouwfoto’s waren het resultaat. De leden keken hun ogen uit: “Ben jij dat? En wie is dat dan?” Bij de opening van de lezing voerde dominee Chris Kors het woord. Hij vertelde over de geschiedenis van Valentijnsdag. De oudste nog bekende Valentijnskaart stamde volgens hem uit rond 1400 en bevindt zich in het British Museum in Londen.
De Doesburgse Ina Timmer liet aan de hand van ruim 150 afbeeldingen zien wat er zoal bij trouwen kwam en komt kijken. Timmer weet waar ze het over heeft: ze is al ruim dertig jaar trouwambtenaar en voltrok in die hoedanigheid meer dan 3.500 huwelijken. Uit die rijke carrière kwamen een aantal mooie verhalen voort die het publiek geboeid aanhoorde. Na afloop van Timmer’s verhaal namen de meeste aanwezigen nog even de gelegenheid te baat om de tafels met trouwfoto’s even goed te bekijken. Ina Timmer houdt regelmatig lezingen, haar vaste thema is Verliefd, verloofd, getrouwd.

Foto: De trouwfoto’s die de leden van het Ouderencontact in Angerlo zelf meebrachten stalen de show tijdens de Valentijnslezing in de Wehmerhof.

Lees ook

Riool is geen afvalputje

BRUMMEN – Het rioolputje is niet bedoeld om afval in te gooien. Om dat duidelijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.