Thema-avond over eerlijke verdeling van water

DIEREN – Jeroen Vos, universitair docent waterbeheer, is zondag 17 februari spreker op een thema-avond Geloof en Maatschappij. Hij geeft een kijkje in de ‘complexe wereld van eerlijke waterverdeling’.

Iedereen heeft recht op water, maar desondanks hebben veel conflicten wereldwijd te maken met toegang tot water. Vos vertelt hierover, aan de hand van voorbeelden van irrigatiesystemen in de woestijnkust van Peru. Afhankelijk van het ideaalbeeld van achtereenvolgende regeringen werd het beheer hier op verschillende manieren georganiseerd. Maar welke aanpak is goed voor de economische ontwikkeling, welke levert veel banen op en profiteren overheden, bedrijven of bewoners? Jeroen Vos legt uit hoe overheden, bedrijven en lokale bewoners ‘spelen’ met rechten op water.

Deze thema-avond wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Veluwezoom en vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Dieren. Spreker Jeroen Vos is universitair docent bij de Water Resource Management groep van de Wageningen Universiteit en begint zijn verhaal om 20.00 uur. De toegang is vrij. Wel wordt na afloop een collecte gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.