Home / Rheden-Regiobode / Thema-avond over eerlijke verdeling van water

Thema-avond over eerlijke verdeling van water

DIEREN – Jeroen Vos, universitair docent waterbeheer, is zondag 17 februari spreker op een thema-avond Geloof en Maatschappij. Hij geeft een kijkje in de ‘complexe wereld van eerlijke waterverdeling’.

Iedereen heeft recht op water, maar desondanks hebben veel conflicten wereldwijd te maken met toegang tot water. Vos vertelt hierover, aan de hand van voorbeelden van irrigatiesystemen in de woestijnkust van Peru. Afhankelijk van het ideaalbeeld van achtereenvolgende regeringen werd het beheer hier op verschillende manieren georganiseerd. Maar welke aanpak is goed voor de economische ontwikkeling, welke levert veel banen op en profiteren overheden, bedrijven of bewoners? Jeroen Vos legt uit hoe overheden, bedrijven en lokale bewoners ‘spelen’ met rechten op water.

Deze thema-avond wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Veluwezoom en vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Dieren. Spreker Jeroen Vos is universitair docent bij de Water Resource Management groep van de Wageningen Universiteit en begint zijn verhaal om 20.00 uur. De toegang is vrij. Wel wordt na afloop een collecte gehouden.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.