Home / Brummen-Regiobode / ‘Terugge in de tied’ bij Mo’j is Luusteren

‘Terugge in de tied’ bij Mo’j is Luusteren

EERBEEK – ‘Terugge in de tied’ is het thema van het dialectprogramma Mo’j is luusteren van zaterdag 9 februari. Het programma wordt uitgezonden via de lokale omroepen Velewezoom FM in Eerbeek en Radio Voorst in Twello.

De dialectclub Vrienden van de Streektaal Loenen & Umstreken bestaat in september 25 jaar. Er zijn jaarlijks prachtige uitvoeringen gegeven met veel muzikaal en acteertalent. Enkele uitvoeringen zijn op CD vastgelegd. De samensteller van het dialectprogramma gaat zaterdag terug in de tijd en laat van 10.00 tot 12.00 uur mooie opnamen horen die menigeen bekend zal voorkomen.
Tijdens de uitvoeringen werden de sketches afgewisseld met zang en muziek, maar ook wel met gedichten en verhaaltjes. De luisteraars kunnen zaterdag genieten van de zang van het duo Kaatje en Klaas (vooral bekend van hun liedje Huus van Grootva en Loense bos), Jenny en Lien, en Aaldert van Gerrevink, maar ook van Joke Sanders die op onnavolgbare wijze moppen weet te vertellen. Gedichten zijn er van Berend Reuvekamp, Thea Kruitbosch. Jenny Verweij en Gerrie Groenhof. Gezellige muziek is er van het duo Annie en Marie op hun harmonica’s.
Ook zijn er opnamen te beluisteren van Plat ut joar uut, dat Radio Voorst vijf jaar lang organiseerde in Twello. Hiervan zijn opnamen gemaakt. Hendrik Jan uut Twelle, Dien ter Horst, Gerrit Scherpenzeel, Tinus van ‘t Slyck, duo Hennie en Johan Wansink en nog veel artiesten meer traden hier op. De mooiste opnamen zijn zaterdag in het programma opgenomen.
Mo’j is Luusteren is gelijktijdig te bluisteren via de ether (Veluwezoom 107.5 en Radio Voorst 105.3) en internet RTV Veluwezoom en RTV Voorst. Ook zijn er in de programmering van deze omroepen herhalingen van Mo’j is Luusteren.

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.