SKKB schenkt 17.000 euro aan kleine goede doelen

EERBEEK – In 2018 heeft de Stichting Kinderkleding Beurs in Eerbeek (SKKB) ruim 17.000 euro aan kleinschalige goede doelen geschonken, waaronder het weeshuis Lion King op Bali (foto). “Een mooi resultaat na een jaar hard werken”, aldus SKKB.

Iedereen kan in de winkel aan de Derickxkamp 2 in Eerbeek mooie, eigentijdse kinderkleding inbrengen. De kleding dient netjes en schoon te worden aangeboden, dus niet verwassen, geen vlekken of pluizen. De prijs van de kleding wordt vastgesteld aan de hand van een lijst met merken. De inbrenger krijgt 40 procent van de verkoopprijs. Wat overblijft, gaat na aftrek van de vaste lasten naar de kleinschalige goede doelen.

In de afgelopen jaren werd de kleding die niet door de strenge selectie kwam en B-keus werd genoemd, opgehaald door Curitas. De SKKB kreeg daar een vergoeding voor, die ook weer ten goede kwam aan de goede doelen. Daar is een eind aangekomen, Curitas geeft geen vergoeding meer en haalt de B-kwaliteit kleding ook niet meer op. Dit is een grote strop voor de kinderkledingbeurs. De enige manier om onverkoopbare kleding weg te doen, is het zelf wegbrengen naar de kledingcontainers. Daarom vragen de vrijwilligers van de kinderkledingbeurs aan de inbrengers om alleen goed verkoopbare kleding aan te bieden.
Inmiddels is de uitverkoop begonnen. Elke week worden klanten verrast met acties die via social media en in de winkel bekend worden gemaakt.

www.skkb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.