Home / Brummen-Regiobode / Sagen en legenden van De Hoge Veluwe

Sagen en legenden van De Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Tijdens de voorjaarsvakantie verandert het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe in een mystieke, Keltische wereld. Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart kunnen bezoekers kennismaken met de vele sagen en legenden die De Hoge Veluwe rijk is.

De Sagen & Legenden-weken starten met een Keltisch festival op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari. Bezoekers kunnen dit weekend een reis door de tijd maken op de Picknickweide in het centrum van het Park. Daar beeldt Live Action Role Play (LARP) groep Vortex de Keltische geschiedenis uit met verhalen van het gebied, levend rollenspel, activiteiten voor jong en oud, muziek, theater en ambachtelijk eten en drinken. Het festival duurt op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
Tijdens verschillende tochten onder leiding van een verteller, te voet of met de huifkar, komen bezoekers langs bijzondere plekken in het Park. Er wordt gestopt bij kampvuren langs de route om naar de mystieke sagen en legenden van De Hoge Veluwe te luisteren. De tochten zijn alle weekenden en woensdagen in de voorjaarsvakantie, op 16, 17, 20, 23, 24 en 27 februari en 2 en 3 maart. Kijk op de website voor de verschillende starttijden. Er zijn wandelingen speciaal voor gezinnen en wandelingen voor volwassenen. Tijdens een gezinswandeling wordt er ongeveer 1,5 uur gewandeld, de lange wandeling en de huifkarroute duren 2 tot 2,5 uur. Deelname aan de wandelingen kost 4 euro per volwassene en 2 euro per kind.

www.hogeveluwe.nl/sagenenlegenden

Lees ook

Tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn open

APELDOORN – Op 17 mei heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland een tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.