Home / Rheden-Regiobode / Rheden hoopt op stemmen voor Erfgoedprijs

Rheden hoopt op stemmen voor Erfgoedprijs

RHEDEN – De gemeente Rheden is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs van de Bank Nederlandse Gemeenten. Niet alleen deelt een jury een prijs uit, ook wordt een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor kan iedereen een stem uitbrengen.

De BNG Bank Erfgoedprijs wordt op donderdag 28 maart voor de negende keer uitgereikt aan de ‘beste erfgoed-gemeente’ van Nederland. Dit is de gemeente die ‘het meeste blijk geeft van visie en daadkracht in de omgang met erfgoed.’ Rheden is één van de vier genomineerden.
De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en is bedoeld om gemeenten te stimuleren materieel erfgoed, zoals monumenten, archeologie en cultuurlandschap, maar ook immaterieel erfgoed, zoals verhalen, op te nemen in het beleid en de praktijk. Rheden wil, als ze de prijs wint, een stripboek voor kinderen en jongeren uitgeven over de geschiedenis van de gemeente.

Naast een juryprijs kan ook een publieksprijs worden gewonnen. Een stem uitbrengen kan via www.kunsten92.nl/actueel/publieksprijs. Per e-mailadres kan er één keer op een gemeente gestemd worden.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.