Home / Rheden-Regiobode / Renaissance, barok èn blues in De Oude Jan

Renaissance, barok èn blues in De Oude Jan

VELP – Ze spelen Engelse renaissance- en barokmuziek, maar ook hedendaagse blues. Blokfluitiste Sabine d’Hont en singersongwriter Remco Jacobs brengen zondag 17 februari het programma Upon the Wind, Blowing Through in de Oude Jan in Velp.

In het sfeervolle middeleeuwse kerkje brengt het duo muziek in een afwisselend programma, waarin composities van Purcell en Holborne worden afgewisseld met recente (blues-)composities van barokgitarist en songwriter Remco Jacobs.

Remco Jacobs ontwikkelde zich tijdens zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht tot een creatief maker van liedjes en composities. Ragtime en Delta-blues zijn elementen die hij graag verweeft in zijn songs, maar minstens zo belangrijk was het bestuderen van vroege barokmuziek.
Sabine d’Hont studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie in Italië. Daarnaast volgde zij cellolessen en speelde continuo in verschillende Oude Muziek-ensembles. Sabine d’Hont treedt regelmatig op in concerten als solist en speelt in diverse kamermuziekensembles.

Het concert in De Oude Jan begint om 15.30 uur. Kaarten kosten 10 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop, en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Vrienden van de Oude Jan betalen 8 euro entree, houders van een Gelrepas en jongeren tot 18 jaar mogen voor 5 euro naar binnen. Kinderen hebben gratis toegang. De kaartverkoop aan de zaal start om 15.00 uur, plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd.

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.