Home / Nieuws / Recordopbrengst benefietdiner Sari in de Peerdestal

Recordopbrengst benefietdiner Sari in de Peerdestal

ELLECOM – Onlangs organiseerde stichting Sari een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De opbrengst is dit jaar meer dan 9000 euro, bestemd voor een nieuwe bus voor een school in India.

De afgelopen jaren haalde de stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, al vele duizenden euro’s op. Dit geld is besteed aan de bouw van een aantal scholen voor deze kinderen. Dit jaar gaan de opbrengsten van het diner naar de Siragu Montessori School in Chennai, India. De school heeft als doel kwaliteitsonderwijs te geven aan kinderen uit families die op straat moeten leven en die nooit onderwijs hebben genoten. Op dit moment krijgen meer dan 500 straatkinderen les op deze school. Deze kinderen leven vaak ver van de school en worden door de school met een bus opgehaald. Deze bus is versleten en dringend aan vervanging toe.
Volgens organisator Gerard Helmink is ‘antastisch dat de opbrengst dit jaar zo hoog is. “We zijn zowel de Peerdestal als Kohinoor dan ook dankbaar, net als alle andere lokale sponsoren. En natuurlijk de ruim 150 mensen die aanwezig waren.”
De avond bestond niet alleen uit een diner, maar werd extra sfeervol door het optreden van de afwasser van Kohinoor, het Arnhemse restaurant dat zorgt voor het eten tijdens het benefiet, die zich ontpopte als briljante zanger. Tijdens het draaien aan het Rad van Avontuur wonnen diverse mensen prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door de lokale middenstand. Drie jaar geleden heeft Sari ook een school gebouwd voor de opleiding tot verpleegster / doktersassistente voor meisjes die hun opleiding na de lagere school niet vervolgden. Momenteel gaan daar ook jaarlijks al meer dan vijftig meisjes naartoe.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.