Home / Doesburg-Regiobode / Preek van de Leek met Esther Gerritsen

Preek van de Leek met Esther Gerritsen

DOESBURG – Schrijfster Esther Gerritsen verzorgt zondag 3 februari de Preek van de Leek in de Martinikerk in Doesburg. Zegaat het hebben over een aanstootgevende gelijkenis over de arbeiders in de wijngaard, die Jezus vertelt. Goedheid roept boosheid op. Hoe kan dat? De schrijver Margalit zei eens dat er nooit vrede komt als de mensen alleen maar gerechtigdheid willen. Voor vrede heb je ook vergeving nodig en moet er geslikt worden. Het leven verdeelt niet eerlijk. Kunnen we accepteren dat we minder krijgen dan een ander? Waarom is het zo moeilijk om tevreden te zijn, als je denkt dat anderen het beter hebben? Hoe zit het met dat boze oog van ons? De Martinikerk is vanaf 15.30 uur open voor koffie, thee en ontmoeting. Om 16.00 uur begint de Preek van de Leek. Na afloop staan er een drankje en een hapje klaar. De toegang is gratis, wel is er een collecte om de onkosten te bestrijden.

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.