Home / Doesburg-Regiobode / Politie op bezoek bij Taalcafé

Politie op bezoek bij Taalcafé

DOESBURG – De bezoekers van het Taalcafé in Doesburg hadden vrijdag 8 februari de politie te gast. Agent Habib Ilbay vertelde enthousiast over de werkwijze van de politie in Doesburg.

In het Taalcafé kunnen bezoekers oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Aan de grote leestafel wordt met een kop koffie of thee erbij gepraat over een bepaald onderwerp en soms is er iemand te gast. Deze vrijdag was dat dus de politie.

In sommige landen wordt de relatie tussen bewoners en politie anders ervaren dan in Nederland. Agent Habib vertelde hoe de politie in Doesburg te werk gaat. Opvallend is daarbij de directe samenwerking tussen politie, bewoners, organisaties en ondernemers. “Door goede communicatie kan vaak het inzetten van geweld worden voorkomen”, legde Habib uit.
De bezoekers van het Taalcafé hadden vragen voorbereid die de agent beantwoordde. Daar kwamen mooie gesprekjes uit voort. Zowel de vrijwilligers als de bezoekers waren nieuwsgierig naar de uitrusting die wel 15 kilo weegt. Aan het eind van de ochtend werd agent Ilbay natuurlijk hartelijk bedankt voor de leuke en informatieve ochtend.

Het Taalcafé is elke vrijdag- en zaterdagmorgen om 9.30 uur in de Buurtacademie aan de Linie. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal.

Lees ook

Kinderen van Herman Riewald zetten oorlogsmuseum in Doesburg voort

DOESBURG – Afgelopen februari overleed Herman Riewald. De Doesburger was de oprichter van Oorlogsmuseum de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.