PlusBus Rheden en Rozendaal gered

DIEREN – Het is de PlusBus Rheden en Rozendaal na een lange zoektocht gelukt om het bestuur uit te breiden. Hiermee lijkt het voortbestaan van de vervoersvoorziening voorlopig gewaarborgd.

In de afgelopen maanden is de PlusBus hard op zoek geweest naar versterking van het bestuur. “Nadat twee advertenties niet het beoogde resultaat opleverden, kwamen er na een indringend artikel in Regiobode eind november alsnog reacties binnen die geresulteerd hebben in de zo noodzakelijke invulling van de vacatures”, laat het bestuur van de PlusBus verheugd weten.
In de bestuursvergadering van maandag 14 januari zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd. Eduard Mesritz uit Velp is de nieuwe voorzitter en Albert Pirenc uit Dieren is benoemd tot bestuurslid Vrijwilligers en Organisatie. Beide heren hebben hun sporen in diverse organisaties in en buiten de gemeente Rheden en brengen de nodige ervaring en hun uitgebreide netwerk mee.

“We zijn vanzelfsprekend blij met deze versterking, maar achteroverleunen is er niet bij. Medio 2019 ontstaat er een nieuwe vacature”, aldus het bestuur. “Kandidaten die zich willen inzetten voor deze prachtige organisatie, als bestuurslid, chauffeur of planner, wordt gevraagd zich te melden bij de secretaris, Bertus Kersten via secretaris@plusbusrhedenrozendaal.nl.

De PlusBus verzorgt sinds 2012 individueel vervoer van deur tot deur voor oudere en gehandicapte inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Vrijwilligers maken gebruik van twee rolstoelbussen en twee auto’s en vervoeren tussen tussen 08.00 en 21.30 uur individuele klanten naar bijvoorbeeld ziekenhuis, familie of winkelcentrum tegen een betaalbaar tarief. In het weekend rijdt de bus tussen 09.00 en 19.00 uur.
Sinds een aantal maanden heeft de PlusBus een eigen rechtstreeks telefoonnummer, tel. 026-3707071.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.