Home / Doesburg-Regiobode / Pluk een dag op Doesburgse scheurkalender

Pluk een dag op Doesburgse scheurkalender

DOESBURG – Een aantal Doesburgers heeft het initiatief genomen om geld in te zamelen voor de Martinikerk door het uitgeven van een scheurkalender voor het jaar 2020. Bedrijven en particulieren kunnen een of meerdere dagen ‘plukken’ en zelf ‘inkleuren’.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld speciale acties onder de aandacht brengen of een jubilerend werknemer in het zonnetje zetten. Ook is het mogelijk felicitaties te plaatsen, iemand ten huwelijk te vragen, iemand te bedanken of herinneren. “Je kunt het alleen of met een vriendengroep doen. Mogelijkheden te over”, aldus de initiatiefnemers. Een particuliere dagsponsor betaalt 100 euro inclusief btw, een bedrijf betaalt 100 euro exclusief 21 procent btw. Bedrijven kunnen ook jaar- of maandsponsor worden. Een dag boeken kan via www.doesburgsescheurkalender.nl, klik op Pluk Je Dag.

De scheurkalender wordt in november in een oplage van circa 5.500 stuks gedrukt en huis aan huis in Doesburg. Ook bestaat de mogelijkheid een aantal kalenders te bestellen om weg te geven.
Er hebben zich bijna twintig vrijwilligers aangemeld om te helpen. Burgemeester Loes van der Meijs en voormalig burgemeester Hermen Overweg treden op als ambassadeur voor deze inzameling. De Doesburgse Scheurkalender is financieel ondergebracht bij de Stichting Behoud en Exploitatie Martinikerk. Deze stichting zorgt al jaren voor het onderhoud en beheer van de kerk.
De Martinikerk is een markant en beeldbepalend gebouw in Doesburg. Het wordt gebruikt voor tentoonstellingen, lezingen, diensten en zelfs disco’s en dansfeesten. Het onderhoud en beheer van zo’n groot monument kost heel veel geld. Dit geld wordt bijeengebracht door subsidies, giften en inkomsten door verhuur. Het blijft echter een uitdaging om ieder jaar de eindjes weer aan elkaar te knopen. Vandaar het initiatief voor een scheurkalender.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.