Home / Doesburg-Regiobode / Pilot woningbouw voor jongeren krijgt vervolg in Hummelo

Pilot woningbouw voor jongeren krijgt vervolg in Hummelo

HUMMELO – Bronckhorst gaat de pilot Woningbouw voor Jongeren voortzetten in Hummelo en Keijenborg. De gemeente wil daarmee woningbouw specifiek voor jongeren meer ruimte geven.

Ook in de kleine kernen, zoals Hummelo en Keijenborg, zijn jongeren die in Bronckhorst willen blijven wonen, maar geen betaalbare en geschikte woningen kunnen vinden. De gemeente wil hen graag behouden voor Bronckhorst. “Woningbouw voor jongeren heeft voor ons niet tot doel om geld te verdienen, maar om de jongeren een reële kans te geven om in Bronckhorst op de door hen gewenste plek een betaalbare woning te kunnen bouwen”, aldus de gemeente.

De pilot woningbouw voor jongeren is gestart in Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem. Doel is dat de deelnemende jongeren binnen twee jaar kunnen starten met de bouw van de door hen gewenste woning, passend bij hun budget en in de kern van hun voorkeur. Er wordt gewerkt met collectief particulier opdrachtgeverschap.
Wethouder Evert Blaauw van Wonen: “Voor ons is deze aanpak ook nieuw. De groepen jongeren helpen ons bij het pionieren. Wij realiseren ons dat de jongeren liever vandaag dan morgen willen starten met bouwen, maar het blijkt dat dit traject meer tijd en geduld vergt van de groepen. Daar staat tegenover dat zij de unieke kans krijgen om hun eigen woning te ontwerpen. Een bijzonder en leuk traject, waar we allemaal van leren. De jongeren die straks deelnemen aan startersprojecten in Hummelo en Keijenborg, gaan zeker profiteren van de zoektocht en ervaringen van de eerste groepen.”

Er is nog geen locatie bekend voor de nieuwbouw in beide dorpen. Ook is nog niet bekend wanneer de ontwikkelingen plaats gaan vinden.

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.