Home / Doesburg-Regiobode / Peuters onder de indruk van voorstelling De Poezenblues

Peuters onder de indruk van voorstelling De Poezenblues

DOESBURG – Met grote ogen, een beetje spanning en een lach luisterden en keken de peuters van peutergroep Peuterhof van basisschool Horizon Ooi in Doesburg naar de voorstelling van poppentheater Kletskous. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen ontwikkelde Kletskous de voorstelling De Poezenblues.

Margriet van Eeken, Coördinator VVE peutergroepen Doesburg vertelt: “Doormiddel van deze voorstelling willen we de jonge kinderen laten merken dat lezen leuk is. De Poezenblues is gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2019: Een Huis voor Harry en met de voorstelling maken we het boek levend. Het stimuleert om begrijpend lezen onder de knie te krijgen. Een boek wil je iets vertellen. We gaan het boek deze week nog een paar keer lezen en waarschijnlijk zullen de kinderen veel herkennen uit de voorstelling.”
Niet alleen de peuters van Peuterhof bekeken de voorstelling, ook peutergroep KomPasKijken van Horizon Stad en Hummeluus van IKC Wetelaar uit Doesburg werden getrakteerd op een treffend stukje theater. Jaarlijks worden de Nationale Voorleesdagen gehouden om het belang van voorlezen aan jonge kinderen onder de aandacht te brengen. Van Eeken: “Voorlezen maakt je leuker, is de leus. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Juist om bovenstaande maken we er voor de peutergroepen en groep 1 en 2 van de basisscholen een extra feestje van.”
Deze theatervoorstellingen zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van de bibliotheek in Doesburg en de oudercommissie van de peutergroep en scholen in Doesburg.

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.