Palestijnse vredesactivist Daoud Nassar te gast in Doesburg

DESBURG – Daoud Nassar is zondag 10 februari te gast in de Martinikerk in Doesburg. Hij is Palestijns vredesactivist en vertelt over hoe het hem lukt om in een situatie van bezetting overeind te blijven en bewust te kiezen voor geweldloos verzet.

Daoud Nassar heeft in december de Duits-Franse Prijs voor Mensenrechten en Inzet voor de Rechtsstaat ontvangen in Jeruzalem. Een jaar eerder ontving hij ook al de vredesprijs van de Wereldraad van Methodistenkerken. Deze internationale erkenning helpt hem en zijn familie om hun gevecht tegen de onteigening van hun land voort te zetten.
Nassar vertelt tijdens de viering van zondag in een vraaggesprek met ds. Bram Grandia en ds. Chris Kors het verhaal achter Tent of Nations. Ook legt hij uit waar hij in zijn strijd voor vrede en recht kracht en inspiratie uit put. In het vervolg van de viering gaat ds. Chris Kors in op Kumi now (sta op, nu), een nieuw initiatief van Sabeel, een organisatie van Palestijnse christenen. Het is een oproep om op te staan voor wat recht doet aan alle inwoners van het land.

Na afloop van de dienst, die begint om 10.00 uur, is er volop gelegenheid om door te praten met Daoud en zijn vrouw Jihan. Daarbij zal ook een lunch geserveerd worden. Hiervoor wordt wel een financiële bijdrage van 5 euro gevraagd om de onkosten te dekken. Gezinnen kunnen voor 10 euro mee-eten. Aanmelden hiervoor kan bij Bram Grandia via bramgrandia48@gmail.com of tel. 0313-618852, of bij Chris Kors via chris.kors@gmail.com of tel. 0313-844539.

Foto: Meta Floor Tent of Nations

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.