Home / Rheden-Regiobode / Paddentrek begonnen

Paddentrek begonnen

GEM. RHEDEN – De paddentrek is weer begonnen. Afgelopen weekend hebben vrijwilligers weer schermen geplaatst om de padden en kikkers te vangen. Dat geldt voor de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg en langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren.

Vrijwilligers brengen twee maal per etmaal de padden en kikkers naar de overkant van de weg, zodat ze veilig bij hun voortplantingsgebieden kunnen komen. De vrijwilligers starten in de avond rond 21.00 uur. De volgende ochtend wordt gecontroleerd of er later in de nacht nog padden in de emmers terecht zijn gekomen. Onderzoek wijst uit dat zonder deze hulp zo’n 30 tot 40 procent van de padden wordt plat gereden.

Foto: Linda Stelma

paddenrheden.simplesite.com

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.