Home / Doesburg-Regiobode / Paard uit kelder gered

Paard uit kelder gered

DREMPT – Zaterdag 9 februari werd de brandweer van Doesburg rond 12.15 uur opgeroepen voor een dier in nood. Op een boerderij aan de Binnenweg in Drempt bleek een paard in de kelder te zijn gevallen, waar ze niet meer uit kon.

Het paard was per ongeluk een schuur ingelopen en door een houten plaat gezakt. Het dier belandde toen in een kelder waar het niet meer uit kon. De brandweer heeft samen met de eigenaar en een dierenarts de zaak bekeken en geconcludeerd dat takelen geen optie kon zijn. Dus werd door loonbedrijf Derksen met de shovel een gat gegraven aan de kopse kant van de stal, om zo een doorgang te maken naar de kelder.
Het duurde nog wel even voordat dit voor elkaar was. Gelukkig bleef het paard heel kalm rond de commotie. Tegen 15.45 uur was de doorgang een feit en kon het paard door de eigenaar rustig naar buiten geleid worden. Het dier heeft gelukkig geen verwondingen opgelopen door de onfortuinlijke val en maakt het goed.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Brummense Bikkel voor Marilène, Livine en Ymkje

BRUMMEN – Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg uit Brummen werden woensdag 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.