Home / Rheden-Regiobode / Oranje Klassieker Rit Velp zoekt deelnemers voor Koninklijke Rit

Oranje Klassieker Rit Velp zoekt deelnemers voor Koninklijke Rit

VELP – Liefhebbers van klassieke auto’s zijn welkom voor de zeventiende Oranje Klassieker Rit (OKRV). Op zaterdag 27 april wordt een ‘koninklijke rit’ verreden, die zoals gebruikelijk start vanaf de Van Spaenallee voor Kasteel Biljoen en eindigt in het Villapark in Velp.

Eigenaren van klassieke voertuigen, van 25 jaar en ouder, zijn welkom om deel te nemen. Elk jaar heeft de OKRV wat speciale dingen in petto, en een daarvan is de speciaal uitgenodigde klassieker. Dit jaar is dat de Ford Taunus 17m. De groeiende welvaart in het naoorlogse Duitsland spoorde Ford aan om een ​​lijn van grotere en duurdere auto’s te bouwen. De Ford Taunus 17M uit 1957 was de invulling hiervan. Het model had een stijl vergelijkbaar met de Amerikaanse 1956 Fords, met aanzienlijke staartvinnen voor Europese begrippen. Tegenwoordig zijn de zeker tien jaar geproduceerde ‘zeventiens’ behoorlijk schaars.

Omdat de samenwerkende stichting Velp voor Oranje dit jaar 125 jaar bestaat, is het thema van dit jaar Koninklijk Oranje. Rijders kunnen dit thema creatief vormgeven door zichzelf of hun voertuig uit te dossen. Ook de organisatie van de OKRV geeft invulling aan dit thema, maar de manier waarop blijft geheim tot 27 april. Een deskundige jury beoordeelt de voertuigen en maakt rond 19.45 uur het mooiste, origineelste en meest bijzondere exemplaar bekend in het Villapark.
De start van de rit is rond 14.17 uur vanaf de Van Spaenallee. Hier zijn de voertuigen al vanaf 13.00 uur te bewonderen. Ook kunnen belangstellenden de auto’s vanaf ongeveer 18.17 tot 20.00 uur zien in het Villapark.

De OKRV-rit staat open voor alle voertuigen van 25 jaar en ouder. De voertuigen moeten wel aan een rit kunnen deelnemen van ongeveer 110 kilometer lang. Onderweg wordt gestopt bij een restaurant waar een speciaal OKRV-menu wordt samengesteld. Aanmelden kan alleen via het inschrijfformulier op okrv.nl/inschrijven-2019.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.