Onze Droom kijkt uit naar komend jaar

BRUMMEN – Stichting Onze Droom in Brummen begint vol goede moed aan het vierde jaar van haar bestaan. Oprichter en voorzitter Sonja Leemkuil keek tijdens een gezellige nieuwjaarsreceptie terug op drie jaar ‘samen zijn en elkaar ontmoeten en steunen van mens tot mens’.

In de drie jaar dat Onze Droom bestaat, is er al veel gebeurd. “Samen hebben we lief en leed gedeeld, gehuild en gelachen, samen afscheid genomen van onze bezoeker Evert en van de broer van Ben, samen herinneringen gedeeld, samen bezoekers ondersteund in het meegaan naar de huisarts, het ziekenhuis, de administratie en waar nodig, nieuwe bezoekers ontvangen en samen vele mooie ontmoetingen gehad”, somde Sonja op.
Daarnaast kon ze vertellen dat Onze Droom 52 weken per jaar open is voor ontmoeting, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Ze keek terug op een succesvol Repair Café met 145 reparaties, het breien met leerlingen van kindcentrum ’t P@rk, het doppen sparen voor geleidehonden, samen met de Parkschool en telefoons inzamelen voor de stichting Opkikker. Hier komt binnenkort de kledinguitgifte bij voor inwoners van de gemeente Brummen met een laag besteedbaar inkomen en mensen die vanuit duurzaamheid kleding een tweede kans willen geven.

Sonja toonde verder haar dank aan iedereen die meehelpt aan het realiseren van Onze Droom: “We zijn dankbaar dat we hier mogen zijn, in het HOB-gebouw, dankbaar voor de subsidie van de gemeente, de bijdrage van een gulle inwoner, de Lidl en vooral dankbaar voor de hulp en steun van al Onze Droom-bezoekers, de soepmakers, de tafeldekkers, de afwassers, de opruimers, de Repair Café-reparateurs, de muzikanten, de schilder, de stagiaires en ga zo maar door. Samen maken we Onze Doom.”

De vrijwilligers van Onze Droom gaan met veel enthousiasme het vierde jaar in. “We houden in 2019 ons programma aan met bloemschikken, schilderen, muziekmiddagen, het Repair Cafe Brummen en knutseldagen. Ook gaan we weer breien bij de Parkschool”, aldus Sonja. “We gaan ook voor 2019 in gesprek met de stagecoördinator van Het Rhedens Dieren. Daarnaast blijven we dromen van een eigen ruimte, zodat alles beter te organiseren is, waar we vaker samen kunnen zijn, samen kunnen koken en eten, zowel doordeweeks als in het weekend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.