Home / Rheden-Regiobode / Onderhoud beuken aan de Middachterallee

Onderhoud beuken aan de Middachterallee

ELLECOM / DE STEEG – De komende vier weken vinden er snoeiwerkzaamheden plaats aan de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom. Er wordt elke dag tussen 9.30 en tot 16.00 uur gewerkt en dat betekent overlast voor weggebruikers.

Het fietspad is maar aan één kant te gebruiken. Voor auto’s geldt dat er een rijdende afzetting op de weg staat en dat er ter plekke 30 kilometer per uur moet worden gereden.
Begin februari is er een boomveiligheidscontrole uitgevoerd in de Middachterallee. Daaruit bleek dat er in veel bomen dode en aangetaste takken zitten. Dit komt waarschijnlijk door een schimmel. De afgebroken takken worden op dit moment onderzocht. Bij de controle is geadviseerd de bomen zo snel mogelijk te snoeien en de dode en aangetaste takken te verwijderen. Omdat er nu toch werkzaamheden plaatsvinden aan de bomen, is de reguliere planning naar voren gehaald.
Omdat enkele jaren geleden bleek dat er zorgen waren over de conditie van de bomen, voert de gemeente boomveiligheidscontroles uit. Regelmatige controles en verschillende beheermaatregelen zorgen er voor dat het beeld van deze karakteristieke laan intact blijft.

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.