Home / Rheden-Regiobode / Onder de indruk van het GOOG

Onder de indruk van het GOOG

VELP – Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap repeteert al jaren in zalencentrum Parkstaete in Velp. ‘Buurvrouw’ Christine Kaiser ging eens langs bij een open avond en raakte zo onder de indruk van het koor, dat ze besloot een reactie te sturen naar Regiobode.

“Kortgeleden ontving ik een flyer in de brievenbus met als titel Wij zijn uw buren en willen graag met u kennismaken. De uitnodiging kwam van GOOG, Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, dat een open avond hield om te laten zien en horen wat zij zoal in huis heeft.” Kaiser genoot van een veelzijdige avond. “Er kwam van alles voorbij: stukken uit Aïda en Don Carlos, maar ook uit West Side Story. You’ll Never Walk Alone werd gezonden, van toepassing op dit koor denk ik. Niet alleen opera en operette dus, maar ook musical en nog veel meer. Ik zag het koor in zijn geheel, maar ook in kleinere groepen zingen en sommige zangers zongen solo.”
Christine genoot van een inkijkje in de repetitie van het koor. “Het was een inspirerende en boeiende avond, met voor het publiek een duidelijke en leerzame uitleg van dirigent Hans Lamers”, vertelt ze. ” Na de repetitie, bij het nuttigen van een drankje ter afsluiting van de avond, ging het zingen bij enkele koorleden gewoon nog even door. Zo gaat dat als zingen je passie is. Wat is er een leuke sfeer bij dit koor.”

Helaas denkt Christine dat het voor haar niet weggelegd is om mee te kunnen zingen in een koor, “ik heb een stem als een schorre kraai”, maar raadt het zangers en zangeressen vooral aan om eens te gaan kijken bij een repetitie of voorstelling van het GOOG. Zo is binnenkort de voorstelling Opera Meets Musical te zien: op zaterdag 23 februari om 20.00 uur in het Musiater in Zevenaar en zaterdag 2 maart om 20.30 uur in Cultura in Ede.

www.goog.nl

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.