Home / Doesburg-Regiobode / Mysterieus drama en roadmovie bij Filmhuis Doesburg

Mysterieus drama en roadmovie bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week twee films. Vrijdag 1 en woensdag 6 maart is Tiempo Compartido te zien. Zondag 3 maart draait Gabriel e a Montanha. Alle films worden vertoond in Het Arsenaal en beginnen om 20.00 uur.

In Tiempo Compartido willen vakantiegangers Pedro en Eva even bijkomen en aan hun relatie sleutelen. Met hun zoontje arriveren ze in Vistamar, een megavakantie-resort. Al snel verschijnen er scheurtjes in het paradijs, want de villa blijkt dubbel geboekt. Eva besluit dat er niets anders op zit dan hun kamers te delen met de uitbundige roodverbrande familie die ineens voor de deur staat. Pedro gaat echter verhaal halen en raakt steeds meer ontmoedigd door de blijmoedige staf, waaronder Gloria en Andres, een van elkaar vervreemd echtpaar van middelbare leeftijd. Het nieuwe management van Vistamar biedt Gloria mooie carrièrekansen.

Gabriel e a Montanha is een indrukwekkende roadmovie. Voordat zijn studie aan de universiteit van start gaat, besluit Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. De filmkijker gaat een tijdje op pad met Gabriel gedurende zijn lange voornamelijk solistische reis door onder meer Kenia, Tanzania, Zambia en Malawi. Te zien is hoe Gabriels verlangen naar eenwording met de Afrikaanse cultuur hem soms naar het hoofd stijgt, maar ook hoe enthousiast de jonge Braziliaan kan zijn of hoe belangrijk het voor hem is om bovenop de Kilimanjaro een foto van zijn overleden vader te begraven. Hoe deze film eindigt, wordt in de beginscène al duidelijk: Gabriel komt om. Deze film is weergegeven als een documentaire, waarin mensen die Gabriel hebben ontmoet hun herinnering aan hem delen.

www.filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.