Home / Nieuws / Muziekdag op De Arnhorst

Muziekdag op De Arnhorst

VELP – Basisschool De Arnhorst hiel maandag 14 januari een echte ‘muziekdag’. Dertien musici van Harmonie UNISONO uit Velp gaven elke groep van de school een muzikale workshop.

Tijdens deze workshop luisterden de leerlingen en leerkrachten niet alleen naar de mooie muziek van The Lion King, ze mochten ook zelf een instrument uitproberen. Van alle kanten was men enthousiast. Het doel van deze activiteit was om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten.
Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten, zoals gitaar of viool. Tegen een geringe vergoeding kunnen leerlingen van De Arnhorst zich aanmelden voor enkele proefmuzieklessen. Dit is een naschoolse activiteit, waarbij de BSO Boeiend is betrokken. Na drie lessen wordt dit project afgesloten met een klein concert op school.
Leerlingen die de smaak te pakken hebben, kunnen natuurlijk doorgaan met muzieklessen. Het project werd gehouden onder de noemer Meer muziek in de klas ….. en daarbuiten. In samenwerking met het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ en vooral veel enthousiaste mensen, zijn De Arnhorst en Harmonie Unisono blij met deze pilot in Velp!

Foto: Lucia Gorissen

www.unisono-velp.info

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.