Home / Belangrijk / Muziekcursus voor jongere kinderen

Muziekcursus voor jongere kinderen

EERBEEK – Op de scholen in Eerbeek zijn binnenkort cursussen muziekonderwijs na schooltijd voor kinderen in groep 3, 4 en 5. Op dinsdag 5 maart van 14.30 tot 15.15 uur start er een cursus op de Sterrenbeek en op 7 mei gaat er een cursus van start op de Triangel/Spr@nkel. Na de zomer volgen er cursussen op de andere basisscholen.

Tijdens Muziek Maak Je Samen, een korte cursus van zes weken, komen kinderen spelenderwijs in aanraking met zingen, muziekinstrumenten ontdekken, noten lezen en alle anderen aspecten van muziek. De lessen worden georganiseerd door stichting KIEMM en muziekvereniging Eendracht. Thea Lebbink geeft de cursus.

Sinds 2011 verzorgt stichting KIEMM (Kinderen In Eerbeek Maken Muziek) muzieklessen voor alle kinderen in groep 6 van de basisschool. Steeds vaker kwam de vraag of er ook iets georganiseerd kon worden voor jongere kinderen. Daar is met deze cursus voor groep 3, 4 en 5 nu de mogelijkheid voor.

Tijdens een feestelijke Muziek Maak Je Samen slotconcert kunnen ouders, broertjes, zussen, opa’s en oma’s genieten van wat de kinderen geleerd hebben. De kosten voor zes lessen Muziek Maak Je Samen bedragen 25 euro. Bij tien inschrijvingen gaan de lessen door.

Muziekonderwijs is nuttig voor kinderen. Het is goed voor het brein, het leert kinderen te luisteren naar elkaar en zorgt er zo voor dat kinderen zich beter sociaal ontwikkelen. Maar, misschien nog wel het belangrijkst, het is ontzettend leuk om samen muziek te maken.

mmjs@eendracht-eerbeek.nl
tel. 06-23106677

Lees ook

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Empe en Tonden

EMPE/TONDEN – Iedereen die wil meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.