Home / Alle-Regiobode / Muziek maken in militair orkest

Muziek maken in militair orkest

REGIO – De komende jaren klinkt er veel militaire muziek. Denk aan de festiviteiten rond 75 jaar bevrijding en het feit dat het 200 jaar geleden is dat Willem I alle regimenten van het leger van een muziekkorps voorzag. Liefhebbers van militaire muziek kunnen hier niet alleen naar luisteren, maar ook zelf meespelen. Deze mogelijkheid bestaat bij het muziek- en tamboerkorps van de Verbindingsdienst, VMTKV. Dit orkest repeteert wekelijks in de kazerne in Harskamp en zoekt uitbreiding om de bezetting zo compleet mogelijk te hebben. Het orkest is samengesteld uit militairen, oud-militairen en burgers, afkomstig uit het hele land, waaronder onze omgeving. Alle soorten instrumenten zijn welkom, maar met name hoorns en trombones.
De leiding van VMTKV is momenteel druk bezig met het voorbereiden van een toer door Nederland, in het kader van 75 jaar bevrijding. Verder is het korps onder andere aanwezig bij de Binnenhof Taptoe in Den Haag, het NK wielrennen in Ede en activiteiten rond Market Garden.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met het managementteam, via vmtkv@outlook.com.

Lees ook

Retrospectief: Woning voor de tuinbaas

Deze week kijken we naar de in 1903 gebouwde woning voor de ‘tuinbaas’ van Hof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.