Home / Belangrijk / Musical en drama bij Filmhuis Dieren

Musical en drama bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 22 februari de vrolijke musical Mary Poppins Returns. Dinsdag 26 februari staat het Duitse drama Das Schweigende Klassenzimmer op het programma. Beide films zijn vanaf 20.00 uur te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

In Mary Poppins Returns (foto) keert de bekende kinderjuf terug bij de familie Banks. Na een tragische gebeurtenis helpt ze om het plezier en de magie terug te brengen in het leven. Van elke simpele taak maakt Mary Poppins een onvergetelijk, fantastisch avontuur. Haar vriend Jack is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.

Das Schweigende Klassenzimmer vertelt een waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West-Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Eenmaal thuis willen ze een gebaar maken naar de slachtoffers. Ze krijgen hun hele klas mee en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. In eerste instantie doet de schooldirecteur het af als een onschuldige puberdaad. Als het incident echter ter ore komt van het ministerie van Onderwijs beoordeelt de minister het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator binnen een week bekend wordt gemaakt. De klasgenoten blijven solidair met elkaar en de scholieren weigeren dit, wat verstrekkende gevolgen heeft voor hun verdere leven.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.