Minder ‘high impact crimes’ in Rozendaal

ROZENDAAL – Het aantal ‘high impact crimes’ in de gemeente Rozendaal is in 2018 gedaald ten opzichte van 2017 en de jaren daarvoor. High impact crimes zijn misdaden met een grote impact op het slachtoffer, zoals woninginbraken, straatroven en overvallen.

Naast één overval op een woning waren er drie woninginbraken, twee pogingen tot een woninginbraak en twee diefstallen uit een woning na een babbeltruc en een insluiping. In 2018 was er wel een toename van diefstallen uit auto’s. In totaal gebeurde dat zeven keer in Rozendaal, vooral eind oktober werd er huisgehouden door het dievengilde. Daarentegen was er in 2018 maar één keer sprake van een autodiefstal, wat lager is dan de afgelopen jaren.

Ook het aantal meldingen van verdachte situaties door burgers, vaak ook door leden van de diverse buurtapps in Rozendaal, is gestegen. 38 Maal werd er door de politie op een dergelijke melding gereden. Vijftien keer daarvan werden de genoemde personen of voertuigen niet meer aangetroffen, maar in twintig gevallen wel. In vijf gevallen leidde dat tot nader onderzoek. Dieptepunt het afgelopen jaar was het dodelijk ongeval op 6 september in de Kerklaan. Bij een botsing met wielrenners kwam een 83-jarige fietster uit Oosterbeek om het leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.