Mike Boddé en Hermine Deurloo spelen in Gasthuiskerk

DOESBURG – Hermine Deurloo en Mike Boddé delen zaterdag 16 februari hun muzikale voorkeur voor het lyrische Toots Thielemans repertoire met het Doesburgs publiek. Dit doen zij in een lyrisch programma, dat vanaf 20.00 uur wordt gebracht in de Gasthuiskerk in Doesburg.

Deurloo speelt met schijnbaar speels gemak en gaat geen uitdaging uit de weg. Zelfs mensen die haar naam niet kennen, zullen bekend zijn met haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. Ze trad op met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Rembrandt Frerichs en het Willem Breuker Kollektief. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.
Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze vaker te zien is bij Podium Witteman. Boddé is bekend van tv en theater als cabaretier, schrijver en presentator, en is daarnaast pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij was teruggekeerd in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium. Boddé is componist van onder meer reclamemuziek en kinderliedjes, en een vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman.
Kaarten voor dit optreden in de Gasthuiskerk kosten 17,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Foto: Hester Doove

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.