Home / Rheden-Regiobode / MHC Dieren-lid Joël Kuipers onderzocht (on)gezonde gewoonten jeugdspelers

MHC Dieren-lid Joël Kuipers onderzocht (on)gezonde gewoonten jeugdspelers

DIEREN – Joël Kuipers, 2e jaars-CIOS-student en trainer/coach bij MHC Dieren deed de afgelopen maanden onderzoek naar de gezondheids- en welzijnsgewoonten van jeugdspelers uit de B1 en de B2 van zijn club. Dat deed hij door een meting van de zogenaamde BRAVO-factoren onder B-spelers en hun ouders.

BRAVO staat voor Bewegen – Roken – Alcohol – Voeding en Ontspanning. Alle spelers in de B en hun ouders hebben een enquête ingevuld. Joël presenteerde onlangs de resultaten van zijn onderzoek op de club, en gaf daar ook adviezen bij.
Van de ondervraagde jongens en meisjes zijn er drie die roken. Van de ondervraagde ouders rookt er slechts één. Vrijwel iedereen is tegen roken en vindt het gewoon ‘vies’. Zes meisjes en zes jongens uit de B-teams van MHC Dieren hebben wel eens alcohol gedronken. Soms in het bijzijn van de ouders, soms ook niet. Bijna alle ondervraagden vinden het goed dat er een leeftijdsgrens verbonden zit aan alcoholgebruik, maar het liefst zien ze die op 16 jaar in plaats van op 18 jaar liggen. Maar Joël is het daar niet mee eens. Zijn advies: niet drinken onder de 18 jaar en bij voorkeur zelfs niet onder de 24 jaar. Roken vindt Joël uiteraard ongezond, en zijn advies is dan ook om te stoppen of er niet aan te beginnen.

Bij het onderwerp ontspanning bleek dat de jongens graag gamen als ontspanning, de meiden kijken liever Netflix. Een potje hockey hoort er natuurlijk ook helemaal bij. MHC Dieren ondersteunt het initiatief van Joël van harte en zegt blij te zijn met de uitkomsten van de enquête en zijn adviezen.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.