Home / Rheden-Regiobode / Meer muziek in de klas op De Arnhorst

Meer muziek in de klas op De Arnhorst

VELP – Maandagmiddag 25 februari is er op basisschool De Arnhorst in Velp een bijzonder muzikaal optreden. Leerlingen uit alle groepen laten horen wat ze de afgelopen weken leerden tijdens de proeflessen die ze kregen van Harmonie Unisono in het kader van het project Meer Muziek in de Klas.

De leerlingen van De Arnhorst beleefden op 14 januari al een echte muziekdag. Musici van Unisono gaven elke groep een workshop. De leerlingen en leraren luisterden naar de mooie muziek van The Lion King en mochten zelf een instrument uitproberen. Het doel van deze activiteit was om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten. Tegen een geringe vergoeding konden leerlingen van De Arnhorst zich aanmelden voor enkele proef-muzieklessen. Bij deze buitenschoolse activiteit was bso Boeiend betrokken.

Meer dan veertig leerlingen maakten gebruik van deze kans om op een echt muziekinstrument te leren spelen. Zij kregen de afgelopen weken drie proeflessen en laten maandag 25 februari tijdens een optreden op school horen wat ze geleerd hebben. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen hierna doorgaan met muzieklessen.

Meer Muziek in de Klas is een landelijk project waar in Velp vorm aan is gegeven door een samenwerking van het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ, veel enthousiaste mensen, De Arnhorst en Harmonie Unisono.

cultuurbedrijfriqq.nl/muziekimpuls

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.