Home / Brummen-Regiobode / Meer belangstelling voor Samen Eten Loenen

Meer belangstelling voor Samen Eten Loenen

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen is blij met de gestegen belangstelling voor de activiteit Samen Eten. Om de twee weken wordt in de grote zaal van het centrum een smaakvolle maaltijd geserveerd.

Het aantal mensen dat meedoet aan deze activiteit is weer gestegen naar rond de twintig. Daar is de leiding erg blij mee. In het verleden zakte het aantal deelnemers door vergrijzing en vertrek zorgwekkend. Nog verdere daling zou het opheffen van deze voorziening tot gevolg hebben. Het bestuur stak veel energie in het werven van deelnemers. Dit heeft succes gehad. Vooral alleenstaanden hebben zich aangemeld, die naast een smakelijke maaltijd ook kunnen genieten van een gezellig praatje. Mannen blijven nog wat in de minderheid, maar dit wordt overal bij veel activiteiten ook zo gezien.

Op dinsdag om de twee weken komen de mannen en vrouwen, 55-plussers, naar de Bruisbeek. De tafels staan om 12.00 uur gedekt voor de gasten en er wordt een driegangendiner opgediend. Een vrijwilligersteam onder leiding van Klazien Drent zorgt een gezellige aankleding van de eettafels en bediening van de gasten. De kosten worden beperkt gehouden. Loenenaren die mee willen eten, kunnen zich tot vrijdag voor de gewenste datum aanmelden bij Rozalien Koller, tel. 06 – 10977199 of Hanny van Ark, tel. 055- 5052051. De eerstvolgende maaltijd is op 19 februari.

Lees ook

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Empe en Tonden

EMPE/TONDEN – Iedereen die wil meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.