Home / Brummen-Regiobode / Loenense jeugd speelt graag musical Toffe Peer

Loenense jeugd speelt graag musical Toffe Peer

LOENEN – Het podium van het Dorpscentrum De Brink in Loenen was zaterdagmiddag 9 februari met 23 kinderen prima bezet. Samen met de harmonieorkest van OLTO werd tweemaal voor een volle zaal de musical Toffe Peer ten tonele gebracht.

De jeugd van Loenen begint er volop plezier in te krijgen. Vorig jaar deden er twaalf kinderen mee aan de musical De Notenkraker. Veel kinderen werden hierdoor enthousiast en gaven zich op om mee te doen aan de volgende productie.
De musicalgroep, onder leiding van Jeroen Voorhorst, met assistentie van Julia Boers, is in de afgelopen maanden ijverig met de kinderen aan de slag gegaan om het verhaal Toffe Peer te gaan oefenen. Dirigent Willem van Zee heeft menig repetitie met het orkest besteed aan het instuderen van de nummers die bij deze musical zijn gecomponeerd.

De musical Toffe Peer gaat over een dorpsjongen die zijn geboortestreek en geliefde verlaat op zoek naar rijkdom en avontuur. Hij waait met alle winden mee en verdraait de waarheid als hij denkt er zelf beter van te worden. Aan het eind van zijn leven ziet hij dat rijkdom en macht relatief zijn en keert terug naar zijn ware liefde.
Toffe Peer is een nieuw stuk gebaseerd op de klassieker Peer Gynt. Het oorspronkelijke toneelstuk is lang en moeilijke leesbaar en bomvol verwikkelingen. Mieke Rous heeft er een moderner en korter verhaal van gemaakt. Jeroen Voorhorst heeft het met zijn musicalgroep aangepast.

De jongens en meisjes hadden duidelijk veel plezier in hun spel. De nummers van het OLTO-orkest wisselden elkaar af met spel en dansen. De choreografie werd bedacht door Nikki Ploeg van dansstudio Move It. Het decorontwerp was van Sofie de Lange, het grafisch design van Nanneke Dorenbos. Het decor en kleding werden verzorgd door Harrie en Bertie Kleverwal. Het geluid werd verzorgd door SPL Brummen.

OLTO-voorzitter Jan Pierik dankte alle musicalsterren voor het fraai uitgevoerde spel met een bloemetje. Jeroen Voorhorst en Willen van Zee kregen noten en de muzikanten een royaal applaus. De Dorpsraad en Lomivé kregen dankwoorden voor de geldelijke steun.
Pierik wees op de open repetitie van het opleidingsorkest van OLTO, die donderdag 14 februari tussen 18.00 en 19.00 uur wordt gehouden in De Brink. Wie altijd een orkestrepetitie mee heeft willen maken is van harte welkom. Jong en oud kan er een kijkje nemen.
Foto: Gerrit van de Pol

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.