Home / Brummen-Regiobode / Literair café met Marjoleine de Vos en open podium

Literair café met Marjoleine de Vos en open podium

BRUMMEN – De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen houdt woensdag 6 februari weer een literair café. Het thema is Smakelijk Eten. Dit keer is dichter en NRC-redacteur Marjoleine de Vos te gast.

Marjoleine de Vos schrijft een tweewekelijkse column in de NRC. Haar meest recente boek heet Doe Je Best: Lof van het Ongrijpbare Leven (2018). Verder publiceerde ze meerdere dichtbundels, een keuze uit haar columns en enkele boeken over kookkunst. Daarnaast stelde zij verschillende bloemlezingen samen, waaronder een verzameling gedichten van Rutger Kopland.
Tijdens het literair café in de Vroolijke Frans in Brummen draagt Marjoleine voor uit eigen werk. Bas Witteveen uit Oeken zorgt voor de muzikale omlijsting.

Na de pauze komen talenten uit de gemeente Brummen aan de beurt met bijdragen over het thema Smakelijk Eten. Gedichten, een lied of een verhaal of column van maximaal vijf minuten kunnen elkaar afwisselen. Winnaar of winnares van de Kleinegeit wordt diegene die de meest opmerkelijke bijdrage levert. Als afsluiting leest de winnaar van de vorige keer een column voor.
Het literair café begint om 20.00 uur, de zaal opent om 19.45 uur. De toegang is vrij, maar aanmelden is gewenst. Dit kan via taalmarkt@brummencultuur.nl. Wie van tevoren ook bij de Vroolijke Frans wil eten, kan dit bij aanmelding doorgeven.

Marguerite Tuijn, tel. 06 – 25464982

Lees ook

Verkoop van Israël-producten

EERBEEK – De familie Jansen in Eerbeek houdt van donderdag 6 tot en met zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.