Home / Brummen-Regiobode / Lisan de Winkel voorleeskampioen gemeente Brummen

Lisan de Winkel voorleeskampioen gemeente Brummen

BRUMMEN – Lisan de Winkel van de C. van Leeuwenschool in Eerbeek heeft zaterdag 2 februari in bibliotheek Brummen de Voorleeswedstrijd gewonnen. Elf kinderen van de basisscholen uit de gemeente Brummen namen deel aan deze kwartfinale van deze jaarlijkse wedstrijd.

De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot aantal fans naar de bibliotheek van Brummen gekomen. De spanning was af te lezen van alle gezichten. Eén voor één namen de kandidaten plaats in de zetel om een fragment van circa vijf minuten voor te lezen uit een boek van zijn of haar keuze.
Ondertussen had de jury, bestaande uit burgemeester Alex van Hedel (tevens juryvoorzitter), Oliver Gee en Regina Heusinkveld de moeilijke taak om uit al deze geweldige kandidaten uiteindelijk Lisan te kiezen als winnares. Lisan zit in groep 7 en las voor uit het boek Nergens Meer Veilig van Jan Heerze; een spannend verhaal waarvan iedereen meteen wilde weten hoe het verder zou gaan.
‘’Je hebt een mooi rustige manier van voorlezen en je betrekt het publiek door hen goed aan te kijken’’, aldus de juryvoorzitter. Lisan was zeer trots en verrast dat ze gewonnen had. Als prijs kreeg ze een boekenbon en een oorkonde. Lisan mag de gemeente Brummen gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd. Alle kinderen kregen als dank een klein tasje met een leeslampje er in.

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.