Home / Alle-Regiobode / Lijsttrekkersdebat waterschappen in Velp

Lijsttrekkersdebat waterschappen in Velp

VELP – Op dinsdagmiddag 26 februari komen de lijsttrekkers van Waterschap Rijn en IJssel naar Landgoed Larenstein in Velp. Deze kandidaten voor een bestuursfunctie bij het waterschap voeren campagne voorafgaand aan de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart.

Iedereen is van harte welkom bij deze bijeenkomst om te ontdekken waarom de waterschapsverkiezingen belangrijk zijn én om de kandidaat-bestuursleden stevig aan de tand te voelen. Vanaf 15.30 uur zullen de kandidaten eerst een pitch houden. Daarna krijgen studenten en docenten van Van Hall Larenstein en alle andere belangstellenden de kans om ze kritisch te ondervragen over thema’s als klimaatadaptatie, waterkwaliteit, natuurbehoud, landbouw, hoogwater, droogte en wateroverlast.
De waterschappen zorgen in Nederland voor het regionale waterbeheer. Inwoners betalen hieraan mee door de waterschapsbelasting. Het algemeen bestuur van een waterschap bestaat gedeeltelijk uit de gekozen inwoners van het waterschap en voor een ander deel uit een vast aantal vertegenwoordigers van bedrijven, boeren en natuurbelangen. Door te stemmen bij de waterschapsverkiezingen kunnen inwoners meebeslissen over waterbeheer in hun gebied.
Docenten van de opleiding Land- en Watermanagement hebben de verkiezingsbijeenkomst naar Velp gehaald. Deze opleiding van Van Hall Larenstein in Velp leidt professionals op die bij waterschappen maar ook bij andere bedrijven en instellingen werken aan de uitdagingen in de watersector.
Wie het verkiezingsdebat wil bijwonen is van harte welkom op dinsdag 26 februari van 15.30 tot 17.00 uur op hogeschool Van Hall Larenstein aan de Larensteinselaan in Velp.

Lees ook

Nationale Zonnebloemloterij van start

REGIO – De jaarlijks terugkerende loterij van de Zonnebloem is in april van start gegaan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.