Home / Rheden-Regiobode / Lammetjestijd in Rheden

Lammetjestijd in Rheden

RHEDEN – De eerste lammetjes zijn weer geboren bij de schaapskudde in Rheden. Dat betekent dat er (bijna) weer lammetjes geadopteerd kunnen worden en dat de speurtocht Brammetje het Lammetje weer gedaan kan worden.

Sinds zaterdag 9 februari kunnen kinderen van 4 tot en met 6 jaar weer de speurtocht Brammetje het Lammetje doen vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Dat kan tot eind maart. De kinderen krijgen bij aanmelding bij de balie een speurkaart mee met schapenspelletjes en opdrachten. Ze leren daarbij alles over Brammetje het Lammetje, wollige vachten, mekkerende schapen, de hond van de herder en nog veel meer. Na iedere opdracht ‘groeit’ op de achterzijde van de speurkaart een eigen schaapskudde ‘aan’ met echte schapenwol. De kosten bedragen 4 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden. In de voorjaarsvakantie van 18 februari tot en met 5 maart is het bezoekerscentrum ook op maandag geopend. De speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Vanaf 22 februari tot en met april is de schaapskooi van de Rhedense Schaapskudde open voor adoptie van een lammetje. Op vertoon van de speurtocht ontvangen kinderen een korting van 5 euro voor het adopteren van een lammetje. Ze mogen dan het lammetje zelf een eigen naam geven, knuffelen en aaien en de ‘adoptieouder’ ontvangt ook een geboortekaartje van het lammetje. De openingstijden voor adoptie bij de schaapskooi zijn: vanaf 22 februari en maart dagelijks van 13.30 tot 16.30 uur en in april op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur.
Groep 1 en 2 uit het basisonderwijs kunnen ook een lammetje adopteren en de Brammetje het Lammetje speurtocht doen. Info hierover en aanmelding is te vinden via www.natuurmonumenten.nl/kinderen/lesprogramma-veluwezoom.

Foto: Natuurmonumenten

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.