Home / Brummen-Regiobode / Knalfeest voor jubilerend Onderling Hulpbetoon

Knalfeest voor jubilerend Onderling Hulpbetoon

HOENDERLOO – Zaterdag hebben de leden en hun aanhang het 115-jarig bestaan gevierd van vereniging Onderling Hulpbetoon in Hoenderloo. Het werd een regelrecht knalfeest met livemuziek, een hapje en een drankje.

Toetje van de avond was een geweldig optreden van de bekende entertainer Ronny Ruysdael. Het dak ging er af in ’t Dorpshuus en het feest gaat de boeken in als een knalfeest.
Alleen mannen kunnen lid zijn van deze grootste vereniging van Hoenderloo, die honderdveertig leden telt. Onderling Hulpbetoon is in 1904 opgezet om inwoners van Hoenderloo, die door ziekte, een ongeval of iets dergelijks niet konden werken, toch van geld te voorzien en velen werden daar in het verleden echt door gered. De vereniging kan gezien worden als de oudste vorm van een ziekenfonds van Nederland.
Tegenwoordig heeft Onderling Hulpbetoon meer een symbolische betekenis met één keer per jaar een jaarvergadering en elke vijf jaar een groot feest zoals zaterdag. Oud-voorzitter en oud dorpsdokter van Hoenderloo Geerten van den Brink werd op deze avond gehuldigd voor 25 jaar voorzitterschap door de huidige voorzitter Wim van Dam. Van den Brink werd benoemd tot erevoorzitter.

Foto: Rob Spelde

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.