Kennismaking met muziek voor basisschoolleerlingen

DIEREN – Ook dit jaar doet het Dierens Harmonie Orkest weer mee met Sjors. DHO geeft basisschoolkinderen de mogelijkheid om te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en, als ze het leuk vinden, om uit te vinden welk instrument bij hen past.

De activiteiten starten op zaterdagmiddag 9 maart met de Lang Leve de DHO Muziekshow. Tijdens dit programma worden de diverse instrumenten gedemonstreerd, kunnen de kinderen meedoen aan een muziekclinic en uiteraard alle instrumenten zelf uitproberen.
In de weken daarna zijn er diverse mogelijkheden om nader kennis te maken met verschillende instrumenten. Per instrumentgroep kan een kind (vanaf ongeveer 8 jaar) drie weken gratis les volgen onder leiding van een vakdocent. Zo kunnen de kinderen een goed beeld vormen of en welk instrument bij hen past. Uiteraard kan een kind dat nog helemaal geen voorkeur heeft zich opgeven voor meerdere instrumentgroepen.

Voor de jongere kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar heeft DHO een aparte muziekopleiding genaamd Muziekmaatje. Hierbij leren de kinderen in kleine groepjes letterlijk spelenderwijs muziek maken en noten lezen. Tijdens deze opleiding maken ze namelijk helemaal zelf een fluit van bamboe. Gedurende het jaar komen er steeds meer gaatjes bij en zo groeit de fluit mee met de vorderingen van de leerling. Naast de bamboefluit komen er ook diverse ritme instrumentjes aan bod.
Via Sjors biedt DHO nu drie gratis proeflessen aan. Aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan via www.sjorssportief.nl.

dhodieren@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.