Home / Brummen-Regiobode / Kennedymars in Klarenbeek

Kennedymars in Klarenbeek

KLARENBEEK – Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart staat de zevende Kennendymars Klarenbeek op het programma. Wandelvereniging WS78 tekent voor de organisatie. Start en finish is het MFC Klarenbeek.

Wandelvereniging WS78 gaat nog extremer. Voor de derde keer op rij staat ook de Long Distance Walk (LDW) van 110 kilometer op het programma. De echte wandelfanaten melden zich hiervoor aan. De organisatie zet elk jaar routes uit door de wijde landelijke omgeving van Klarenbeek. Natuur, landschap, bezienswaardigheden, alles komt aan bod. Dat blijkt wel uit het feit dat vele wandelaars uit heel Nederland, maar ook uit België, Luxemburg en Duitsland zich al vroeg aanmelden om deel te nemen aan dit legendarische wandelevenement.

Op vrijdagmiddag 22 maart om 15.30 uur starten de wandelaars voor de LDW voor de eerste 30 kilometers, om vervolgens terug te keren bij het MFC. Deze route loopt het eerste deel over onverharde wegen en het tweede deel, wanneer het donker wordt, gaat het vooral over verharde wegen. In het MFC staat voor deze lopers een warme maaltijd klaar. Deze is bij het startgeld inbegrepen. Vanaf 22.00 uur voegen de lopers voor de Kennedymars zich bij deze lopers voor de 80 kilometer, maar ook de nachtwandelaars voor de 60 kilometer en/of 40 kilometer. De wandelaars duiken de donkere nacht in om een ronde van 20 kilometer te lopen over vooral verharde wegen. Na 20 kilometer komt men terug bij het MFC voor een versnapering om vervolgens door te gaan voor de volgende 20 kilometer. Na de tweede ronde staat er bij het MFC een ontbijt voor de lopers klaar. Ook dit is bij het startgeld inbegrepen.

Daarna vervolgt men de route voor een ronde van 40 kilometer. Ook kunnen nu tussen 7.00 uur en 9.00 uur wandelaars aansluiten die de dagtocht van 20 kilometer of 40 kilometer gaan wandelen. En tussen 9.00 uur en 11.00 uur kunnen nog wandelaars invoegen voor de dagtocht van 20 kilometer. De dagtochten verlopen grotendeels over onverharde wegen. Op alle routes is steeds om de ongeveer 7 kilometer een rust- en verversingspost ingericht. Alle routes eindigen vervolgens weer bij het MFC in Klarenbeek en het is de bedoeling dat iedereen voor 18.00 uur weer terug is. Voor de LDW, de Kennedymars en de nachttochten moet vooraf worden ingeschreven. Dit kan alleen via de website. Voor de nachtafstanden bij elkaar is er een maximaal aantal van 350 deelnemers. “Wees er dus op tijd bij”, aldus de organisatie.
Vanaf 2020 gaat SC Klarenbeek de organisatie van de Kennedymars voor haar rekening nemen.

www.ws78/Kennedymars

Lees ook

Verkoop van Israël-producten

EERBEEK – De familie Jansen in Eerbeek houdt van donderdag 6 tot en met zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.