Home / Rheden-Regiobode / KBO/PCOB over Spitsbergen

KBO/PCOB over Spitsbergen

RHEDEN – Donderdag 14 februari is Martin Idema te gast bij de KBO/PCOB in Rheden. Hij vertelt deze middag vanaf 14.00 in het Dorpshuis over zijn reis naar Spitsbergen. Dit doet hij aan de hand van zijn eigen filmbeelden.

Martin vertelt over de tocht die hij met een driemaster maakte langs de kust van Spitsbergen en de belevenissen tijdens de dagelijkse landingen. Martin en Renske Idema zijn avontuurlijke reizigers. In 2012 reisden zij rond en op Spitsbergen, niet ver meer van de Noordpool, een wens die ontstond nadat zij eerder Antarctica bezochten.
Martin Idema laat in zijn film bijzondere beelden zien, zoals van de blauwe vinvis, het grootste dier dat ooit op aarde heeft geleefd, van bultruggen, beluga’s, walrussen en ijsberen, maar ook van vele soorten vogels en planten, prachtige landschappen, immense gletsjers en ijsbergen. Naast aandacht voor de natuur krijgen bezoekers interessante informatie over de rol van Nederlanders op Spitsbergen tussen 1596 en vandaag, toegespitst op de walvisvaart en de steenkoolwinning.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.