Home / Doesburg-Regiobode / Jubileum voor Vrouwen van Nu

Jubileum voor Vrouwen van Nu

ANGERLO – Vrouwen van Nu Angerlo bestaan tachtig jaar. In de jaarvergadering eind januari werd het programma bekendgemaakt voor dit jubileumjaar. Ook werd Nyneke Bethlehem in het zonnetje gezet omdat ze vijftig jaar lid is.

Bethlehem werd daarbij ook gehuldigd als dank voor haar bestuurswerk en de vele bezoekjes die ze, als contactdame, aan de zieke leden bracht. Ze kreeg het speldje met het vignet van de Vrouwen van Nu opgespeld en een mooie bos tulpen.
Vrouwen van Nu in Angelo had de eerste bijeenkomst in april 1939 in de voormalige melkfabriek in Angerlo. Toen heette de groep nog Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen. Tijdens het jubileumjaar in 2019 staan er weer verschillenden dingen op het programma. In februari wordt gestart met een lezing over vluchtelingen. Na de pauze is er een presentatie van Wereldwinkel Doesburg. Ook is er die maand een workshop Syrisch koken. In maart is er een excursie naar de Talens fabriek. Het thema voor de afdelingsavond is Gezonde voeding.
In april is de ‘verjaardag’ van Vrouwen van Nu Angerlo. Er wordt een quizavond gehouden. In mei vertelt Gerda Marsman over hoe het is om per fiets door Australië te reizen. In de zomermaanden worden er weer bijzondere tuinen bezocht. In september is er een Oud Hollandse likeuren-avond. Irene van Aart komt in oktober met haar cabaretvoorstelling Aanmodderen naar de Meent.
In november gaat het over de symboliek en geschiedenis van de Sinterklaasviering en in december wordt het jubileum jaar op een ‘wel heel bijzondere wijze’ afgesloten.
De afdelingsavonden zijn in de Meent in Angerlo, iedere laatste donderdag van de maand. “Kom gerust eens langs”, aldus de organisatie.

vrouwenvannu.nl/angerlo

Lees ook

Dominee Chris Kors neemt afscheid van Doesburg

DOESBURG – Zondag 9 mei neemt dominee Chris Kors met zijn familie afscheid van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.