Home / Rheden-Regiobode / Jubileum Ds. Quik met sprookje

Jubileum Ds. Quik met sprookje

SPANKEREN – Ds. Joke Quik – Verweij is 25 jaar als predikant verbonden aan de Protestantse Kerk Nederland. Zij viert haar ambtsjubileum zondag 17 februari in de Petruskerk in Spankeren.

De kerkelijke gemeente van Spankeren, Dieren Noord-Oost en Laag-Soeren heeft een bijzonder programma voor de jubilaris samengesteld. Deze zondag begint om 10.00 uur met een feestelijke kerkdienst. Deze heeft het thema Vier Uw Vierdagen.
Om 14.00 uur begint een officiële bijeenkomst in de kerk. Om 15.00 uur is er een optreden van het duo Kees Posthumus en Henk van Glabbeek. Zij brengen de voorstelling Esther, een Perzisch Sprookje. “Ds. Quik staat zelf bekend als verhalenverteller en het is dan ook logisch om haar een sprookje aan te bieden”, vonden de organiserende gemeenteleden.
Het verhaal van Esther wordt gesitueerd in het huidige Iran. Het is een meeslepend verhaal over macht en machtsmisbruik, geweld en verzet, twijfel en moed. Het duo Posthumus en Van Glabbeek brengt een actuele versie van het verhaal, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek.
Iedereen die van verhalen houdt, is welkom hierbij te zijn. De entree is gratis. Aansluitend, vanaf ongeveer 16.00 uur, is er een receptie in de Kerkhorst.

spankeren.protestansekerk.net

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.