Home / Doesburg-Regiobode / Informatieavond over elektrisch rijden

Informatieavond over elektrisch rijden

DREMPT / HUMMELO – De gemeente Bronckhorst wil inwoners informeren over elektrisch rijden. Daarom verzorgt de gemeente diverse inloopavonden.

In Bronckhorst rijden op dit moment 176 elektrische auto’s, laat de gemeente weten. Daarvan zijn 60 auto’s volledig elektrisch. De andere 116 auto’s zijn zogeheten hybrides, die zowel op benzine als elektriciteit kunnen rijden. Het rijden van een elektrische auto betekent maar liefst 50 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van een benzine-auto.
De gemeente Bronckhorst verzorgt informatieavonden voor mensen die al elektrisch rijden of dit in de komende tien jaar van plan zijn. Er wordt gesproken over automerken, prijzen, actieradius, deelauto’s en alles wat bij opladen komt kijken. Ook hoort de gemeente dan graag waar inwoners laadpalen zouden willen zien.
Er is op woensdag 6 februari een inloopavond in het Dorpshuis in Drempt en op maandag 11 februari in Dorpshuis de Ruimte in Hummelo. Beide avonden kennen geen vast programma, iedereen kan tussen 17.00 en 20.00 uur binnenlopen.

Lees ook

Ik vind: Toekomstvisie Doesburg?

Tijdens de commissievergadering van donderdag 10 juni is er gesproken over het vaststellen van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.