Ik vind: Verkeersbordvervuiling

Het hoeft maar een paar vlokjes te sneeuwen en daar staan ze weer, de verkeersborden, hekken en blokken op de wegen om de wegen naar de Posbank af te sluiten. Ze staan onder andere op de Kluizenaarsweg in Velp naar het hondenuitlaatgebied het Rozendaalseveld. Eén hek met bord is echter niet genoeg; er staan er drie met VIERmaal het verkeersbord verboden in te rijden. Hoe dom denkt de gemeente dat de mensheid is? Met één bord kun je echt wel zien dat de weg is afgesloten.
De vraag die overigens ook opkomt: waarom moeten die weg en de andere Posbankwegen dicht? Wil je geen zout strooien in een natuurgebied, strooi dan gewoon zand. Dat zoiets voldoende is, blijkt uit het feit dat Scandinavische landen alleen maar zand strooien in hun natuurgebieden. Daar werkt het zeer effectief. Dus waarom bij ons met zo’n piepklein beetje sneeuw niet?
Bovendien is dit geen bevordering van het sneeuwtoerisme, en dat zeker gezien het feit dat de gemeente het toerisme hoog in het vaandel heeft. Je stuurt al die mensen die willen genieten van onze mooie Posbak en zeker in de sneeuw, onverrichter zake naar huis. Oké, je kunt vanaf De Steeg de Posbank op tot het Paviljoen, maar dat weet de onbevangen sneeuwtoerrist in de meeste gevallen niet.
Of is dit afsluitbeleid een voorloper van gehele afsluiting van de Posbank?

Om even terug te komen op de verkeersborden: de hele gemeente is vergeven van verkeersborden. Veelal dubbel en driedubbel. Wat een vervuiling. Ik denk dat de gemeente Rheden geld, heel veel geld kan besparen door een kritisch naar alle verkeersborden te kijken en ze weg te halen waar ze onnodig, soms onzinnig zijn.
En, beste gemeente-ambtenaren, denk nou niet dat uw inwoners allemaal kleine kinderen zijn die niet op zichzelf kunnen letten. Strooi zand op de wegen die nu afgesloten worden. Het scheelt u tijd en geld, want die borden moet u plaatsen, controleren of ze inderdaad blijven staan en weer weghalen.
U zou uw hondenbezittende bewoners en de dagjestoeristen een groot plezier doen om niet zo betuttelend te werk te gaan.

Ad van Beurden
Velp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.